Cluster for Applied AI ønsker Easymeeting AS velkommen i klyngen!

«Det er inspirerende å se hvordan Easymeeting bruker teknologi ikke bare for å legge til rette for smidig kommunikasjon, men også hvordan de med bakgrunn i lang erfaring har tatt frem et nytt produkt. Her tar de i bruk kunstig intelligens for å hjelpe sårbare individer med å få hjelp når de har behov for det. Vi er veldig glade for å ha de med som partnere i Cluster for Applied AI!»

Marianne Bjerkman, Klyngeleder i Cluster for Applied AI

I høst ble Easymeeting klyngepartner i Cluster for Applied AI.

Easymeeting har jobbet mer enn 10 år med å utvikle plattformer for videomøter, spesielt til fjernundervisning. I 2019 bestemte de seg for å satse på helsesektoren.

Vi har tatt en prat med gründeren Hans Johan Tofteng som kan fortelle mer om selskapet.

Hva gjør dere i Easymeeting, og hva er din rolle?

Vi designer og utvikler videobaserte tjenester for helsesektoren, basert på videokommunikasjon og kunstig intelligens. Min rolle som gründer og teknolog, er å drive utviklingen fremover og selge inn våre produkter til markedet.

Det vi satser mest på nå er Nattugla, som er et kamera for digital visitt for hjemmeboende eldre og pasienter på institusjoner. Kameraet benytter kunstig intelligens for å trigge smarte alarmer til helsemedarbeiderne. Nattugla brukes allerede av Norske kommuner og vi er i oppstartsfasen i Sverige og noen andre land. Nattugla gir store besparelser for helsesektoren, og skaper trygghet og uforstyrret nattesøvn for tjenestemottakerne. Ved årsskiftet 2021/22 signerte vi en global distribusjonsavtale med Hepro AS, som er et Norsk velferdsteknologiselskap, eid av Adlife som har selskaper og operasjoner globalt. Hepro AS skal bringe Nattugla ut i verden og være med å utvikle teknologien til neste nivå.

Vi trenger å lære mer om kunstig intelligens, og vi har sterk tro på at vi kan utvikle gode ting sammen.

Hans Johan Tofteng

Hvilke målsetninger har dere fremover?

Vi skal gjøre Nattugla til hjemmesykepleiernes beste venn – den hjelper pleierne å levere bedre kvalitet og trygghet. Tjenestemottakere skal også elske Nattugla fordi den skaper trygghet og nattero. Vi har flere produkter i vår portefølje, men vi ser at vi må fokusere på Nattugla nå, og vi har ambisjoner om at det skal bli et globalt produkt.

Har dere et suksesscase eller et spennende prosjekt dere har lyst til å trekke frem?

Harstad Kommune har vært fødselshjelp og gitt oss utrolig mye innspill i utviklingen av Nattugla. De har mer enn 30 Nattugler i drift og gjennomfører 300 visitter i uken, som tidligere var forbeholdt en nattugle kjøretur for pleierne.

Hvorfor velger dere å bli partnere i Cluster for Applied AI, og hva er deres nåværende eller potensielle plass i AI-økosystemet?

Vi ønsker å bli partner i klyngen, fordi vi trenger å lære mer om kunstig intelligens, og vi har sterk tro på at vi kan utvikle gode ting sammen. Jeg har tidligere jobbet mye med oljebransjen, og de gjorde stor suksess med konseptet om å dele kunnskap. Nattugla er bare i startfasen av utviklingssyklusen – vi har ambisjoner om å få den medisinsk godkjent i 2023, og vi tror at den kan være med å analysere og gi tidlige indikasjoner på geriatriske sykdommer og kognitive endringer hos eldre.

Hvem: Hans Johan Tofteng
Rolle: CEO/Gründer

Selskap: Easymeeting AS
Lokasjon: Tromsø

LinkedIn: Hans Johan Tofteng