Prisvinner hyller hybridversjonen av Partnerkonferansen 2020

 
 

Prisvinner hyller hybridversjonen av Partnerkonferansen:

– Definitivt den beste konferansen jeg har vært med på under coronatiden

Da Partnerkonferansen 2020 samlet klyngepartnere fra to næringsklynger – både fysisk og digitalt – på torsdag, ble også to vinnere av «Årets klyngepartner» kåret.

Av Mari Kristine Buckholm, 23. oktober 2020

– Det var veldig overraskende og utrolig hyggelig å bli «Årets klyngepartner», og det bare forsterker inntrykket av næringsklyngen, sier Inge Grini, CEO i Intellectual Labs, som i år stakk av med partnerprisen i Cluster for Applied AI.

Partnerkonferansen 2020 samlet partnere fra begge Smart Innovation Norways næringsklynger, NCE Smart Energy Markets og Cluster for Applied AI, etter at den ferske AI-klyngen ble stiftet i fjor høst.

– Vi er skapt for å skape ting i samarbeid med andre, og da er vi nødt til å være en del av andres økosystem. Det er derfor vi er med i Cluster for Applied AI. Håpet var at vi kunne møte nye venner i inn- og utland, og det har vi virkelig gjort, forteller Grini.

Han lot seg også imponere over den hybride gjennomføringen av Partnerkonferansen 2020, hvor noen deltakere var til stede i Simulatorsenteret, mens flere fulgte konferansen via Zoom og deltok i aktiviteter der. Selv var han på plass i salen og leverte en av fem partnerpitcher.

– Teknisk og innholdsmessig er dette definitivt den beste digitale hybridkonferansen under coronatiden, og jeg har sett en del! Formatet og senteret er veldig bra, det var ganske mange i salen og mange engasjerte online, kommenterer Grini.

Video : Partnerkonferansen 2020 | Smart Innovation Norway

Stolt partnerbedrift

Dagens andre vinner var Schneider Electric, som ble kåret til «Årets klyngepartner» i den modne næringsklyngen NCE Smart Energy Markets.

– Dette er noe vi må få være stolte av. Det var overraskende og veldig hyggelig! Jeg håper det indikerer at vårt partnerskap har vært på riktig nivå, at vi har vært aktive og at vi har bidratt med noe som har betydd noe for resten av klyngen, sier Per Gjerløw, som mottok prisen på vegne av selskapet.

– For oss er det viktig å være en del av klyngen for å komme i kontakt med nye partnere og kunder, få nye ideer, diskutere modeller for fremtidig business, samt sjekke at våre analyser og utstyr gir mening når det gjelder å bruke dataen vi samler inn og prosesserer til å skape butikk – enten for en kunde eller oss selv. Ja, det er veldig nyttig for oss, legger han til.

– Bidrar med WOW-faktor og kompetanse

Det var Smart Innovation Norways nye Head of Clusters, Eli Haugerud, som hadde gleden av å dele ut prisene til begge prisvinnerne av i hver sin klynge.

– Kriteriet for å bli «Årets klyngepartner» er at bedriften har deltatt og brukt hele innovasjonsplattformen, at de har en WOW-faktor og bidrar med kompetanse inn i klyngen. Det er grunnen til at det var Intellectual Labs og Schneider Electric som stakk av med prisene denne gangen, sier Haugerud.

Sistnevnte har i tillegg vært med i NCE-klyngen lenge og deltatt i flere EU-prosjekter sammen med Smart Innovation Norway.

Årets viktigste møteplass

Som fersk klyngeleder deltok Haugerud selv på Partnerkonferansen for første gang og er ikke i tvil om at møteplass-konseptet er verdifullt – både for klyngemedlemmene og for Smart Innovation Norway selv. Det er prosjektleder for Cluster for Applied AI, Marianne Bjerkman, helt enig i:

– Partnerkonferansen er årets viktigste treffpunkt for klyngepartnerne, hvor de får delta i et arrangement som legger til rette for at de skal bli bedre kjent med hverandre og i tillegg får faglig påfyll og kompetanseheving.

Det første året etter oppstarten av AI-klyngen har vært svært begivenhetsrikt. Klyngen har blant annet blitt nevnt i den nasjonale strategien for kunstig intelligens, deltatt i ulike konferanser, satt i gang flere innovasjonsprosjekter og tatt imot nye partnere.

Cluster for Applied AI skal øke anvendelsen av kunstig intelligens i Norge og legge til rette for å ta i bruk ny teknologi. Fokuset for klyngen er å få hele hele øskosystemet til å fungere sammen – fra utvikling til anvendelse.

– Fremtiden ser lys ut. Vi jobber mot å øke synergien som oppstår når klyngepartnerne treffer hverandre, avslutter Bjerkman.